-->

General Studies - Important Questions and Answer for all Exam

1. When was the United Nations Organisation founded?
a. October 24, 1945
b. August 9, 1945
c. October 24, 1944
d. December 10, 1945

Answer: October 24, 1945

2. Where is located in International Court of Justice?
a. The Hague, The Netherlands
b. New Delhi, India 
d. Berlin, Jermany 
c. London, England

Answer: The Hague, The Netherlands

3. Which organ of the United Nations has suspended its operations since 1994?
Economic and Social Council
Secretariat
International Court of Justice
Trusteeship Council

Answer: Trusteeship Council

4. UN Secretary General heads which principal organ of the United Nations Organisation?
a. The Secretariat
b. General Assembly
c. Security Council
d. Economic and Social Council

Answer: The Secretariat

5. Who was the only Secretary General of the UNO to have died while in office?
a. U Thant
b. Trygve Lie
c. Dag Hammarskjold
d. Kurt Waldhiem

Answer: Dag Hammarskjold

6. Which of the following is NOT a specialized agency of the United Nations Organisation?
a. World Health Organisation
b. World Meteorological Organisation
c. World Intellectual Property Organisation
d. World Trade Organisation

Answer: World Trade Organisation

7. How many members does the Economic and Social Council have?
a. 54
b. 15
c. 22
d. 36

Answer: 54

8. Which organ of the United Nations Organisation is responsible for co-coordinating the work of its specialised agencies?
a. Economic and Social Council
b. General Assembly
c. Security Council
b. Secretariat

Answer: Economic and Social Council 

9. How many member countries did the UNO have on its formation in 1945?
a. 45
b. 54
c. 48
d. 51
Answer: 54

10. What is the term of United Nations Secretary General?
a. 3 years
b. 6 years
c. 4 years
d. 5 years

Answer: 5 years

11. Which country was jointly last in United Nations?
a. South Sudan on 14 ‎July 2011
b. Afghanistan on 14 ‎July 2012
c. Yemen 14 ‎July 2013
d. Libiya 14 ‎July 2014

Answer: South Sudan on 14 ‎July 2011

12. How many Judges are there in the International Court of Justice ?
a. 15
b. 20
c. 25
d. 10

Answer: 15

13. The most abundant metal in the earth’s crust is _____
a. Zinc
b. Copper
c. Aluminium
d. Iron

Answer: Aluminium

14. What is laughing gas ?
a. Carbon dioxide
b. Sulphur dioxide
c. Nitrogen Dioxide
d. Nitrous oxide

Answer: Nitrous Oxide

Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 899 General Studies 718 Central Govt. Job 306 General Tamil 172 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Library and Information Science Paper II 71 Anna University Jobs 68 Librarian Jobs 65 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting