General Knowledge Important Questions for All Exams TNPSC / UPSC / TNTET and TRB Exams - Part 3

21. The religious tax collected by French Church prior to 1789, was
a) Taile
b) Gebul
c) Tithe
d) Corvee
Answer: c

22. The type of unemployment, in agriculture sector in India is
a) Structural
b) Frictional
c) Open
d) Seasonal
Answer: d

23. A personal account can not be opened in
a) A Cooperative Bank
b) A Scheduled Bank
c) The Reserve Bank of India
d) A Private bank
Answer: c

24. The Governor of Reserve Bank of India is
a) Dr. D. Subbarao
b) Bimal Jalan
c) C. Rangrajan
d) Urjit Patel
Answer: d

25. Match List-I with List-II
List-I                                        List-II
i) Surendranath Banerjee              A) Hind Swaraj
ii) Dada Bhai Naoroji                    B) The Indian Struggle
iii) Subash Chandra Bose             C) Poverty and Unbritish rule in India
iv) Mahatma Gandhi                     D) A Nation in Making
a) i – D,  ii – C,  iii – B, iv – A
b) i – A,   ii – B,  iii – C,  iv – D
c) i – B,  ii – C,  iii – D,  iv – A
d) i – C,  ii – D,  iii – A,  iv – B
Answer: a

26. Among the agro-based industries in India which one is the second largest industry after
cotton textile?
a) Jute Industry
b) Silk Industry
c) Woolen Textile
d) Sugar Industry
Answer: a

27. In India the Apex body for agriculture loan is
a) Reserve Bank of India
b) State Bank of India
c) State Cooperative Bank
d) National Bank of Agriculture and Rural Development
Answer: c

28. Which amonst the following are known as ‘Bretonwoods twins’?
a) IMF and WTO
b) World Bank and IMF
c) WTO and WLO
d) WLO and IFO
Answer: b

29. The commodity on which India spends largest amount to import is?
a) Iron and Steel
b) Food Grains
c) Crude Oil
d) Gold and Silver
Answer: c

30. The film made by Dada Saheb Falke in 1913 was
a) C.I.D
b) Hanging Garden
c) Raja Harishchandra
d) Guest House
Answer: c