Tamil Nadu General Knowledge: MCQ (21-30)

Tamil Nadu General Knowledge: MCQ (11-20)
{TNPSC Group 1, Group 2, Group 4 and VAO / TN Police / Constable / TNTET Model Questions}
=====================================================================

1. The river on who on which Mudaththirumaran established the Madurai city?
Answer: Vaigai

2. The Chinese traveller who visited Kanchipuram in 640 AD
Answer: yuan Tsuang 

3. The year of estabishment of the Dravia Sangam
Answer: 467 AD

4. Who founded he Dravida Sangam
Answer: Vajra Nandi

5. The sacred place of Thyagaraja Swamigal
Answer: Thiruvarur

6. The playwrigh of 'Thanneer Thanneer'
Answer: Koma Swaminathan

7. The Author of ' Periyapuranam'
Answer: Sekkizhar

8. The Founder of Pallavan Dynasty
Answer: Simma Vishnu

9. The best among the Sangam Age Chola Kings
Answer: Karikalan

10. The king relaed to Velvikudi copper inscriptions
Answer: Parantha Nedunchadaiyan

Click to comment