TNPSC Previous Original Questions for General Studies Part - 2

1. The first children's court in South India was started in August 2016.  It is located at______
a. Tirupathi
b. Chennai
c. Thiruvananthapuram
d. Hyderabad
Answer: d

2. Who was recently appointed as RBI Governor after Raguram Rajan?
a. I.G.Patel
b. C.Rangarajan
c. d.Subbarao
d. Urjit R. Patel
Answer: d

3. Between which tow cities does the first bio diesel passenger bus, launched in July 2016, run?
a. Kolkata-Chennai
b. Mangalore-Chennai
c. Bangalore-Chennai
d. Mumbai-Chennai
Answer: c

4. Match List I with List II and Select the correct answer using the codes given below:
          List I       List II

a. Sindhu P.V.       1. Wrestling
b. Deepa Karmaker    2. Boxing
c. Sakshi Malik      3. Gymnastics
d. Vikas Yadav       4. Badminton
Answer: a-4, b-3, c-1, d-2

5. Miss World 2016
a. Yaritza Miguelina
b. Natasha Mannuela
c. Stephanie Del Valle
d. Rolene Strauss
Answer: c

6. On May 12, 2016 President Mr.Pranab Mukherjee conferred the Florene nightingale award on____
a. Nurses
b. Doctors
c. Pilota
d. Engineers
Answer: a

7. Which Indian Satellite was launched through GSLC-F05 rocket from Sri Harikota on 9th September 2016?
a. INSAT-3 DR
b. INSAT-3 CR
c. INSAT-1 C
d. IRS-1 DR
Answer: a

8. In which year Child Labour Policy was passed?
a. 1980
b. 1987
c. 1985
d. 1982
Answer: b

9. National income of a country can be calculated by________
a. 2 methods
b. 3 methods
c. 4 methods
d. 5 methods
Answer: b

10. Which year GPS was established to overcome the limitations of previous systems?
a. 1970
b. 1972
c. 1973
d. 1976
Answer: c

Click to comment