TNPSC General English Original Questions - 11

91. Match the stories under Column 'A' with the authors under Column 'B' and select the correct code given below :
    Column A                      Column B
(a) Swept Away                1. Leo Tolst.oy
(b) A Close Encounter     2. Oscar Wilde
(c) Caught Sneezing        3. Susannah Hickling
(d) The Wooden Bowl     4. Rex Coker
     (a) (b) (c) (d)
(A) 2   4   3   1
(B) 2   3   4   1
(C) 3   4   2   1
(D) 2   4   1   3
Answer: C

92. Who wrote the autobiography "I Dare"?
(A) Mrs. Indira Gandhi
(C) Kalpana Chawla
(B) Arunthathi Roy
(D) Kiran Bedi 
Answer: D

93. Match the following:
(a) Etna             1. A volcanic mountain
(b) Russia         2. Patient spider
(c) Whitman     3. The ghost village
(d) Bilju           4. Stalin
     (a) (b) (c) (d)
(A) 1   4   3   2
(B) 4   1   3   2
(C) 1   4   2   3
(D) 3   1   2   4
Answer: C

94. Match the following:
(a) Shakespeare         1. The lonely reaper
(b) Wordsworth         2. Shylock
(c) Douglas Malloch 3. Vision
(d) Abdul Kalam        4. Be the best
      (a) (b) (c) (d)
(A) 2   1   4   3
(B) 2   4   1   3
(C) 2   3   1   4
(D) 1   2   3   4
Answer: A

95. To which of the following places does the trekking take place in 'To the land of snow'?
(A) Munsiyari 
(B) Milam
(C) Burfu 
(D) Bilju
Answer: B

96. "A man who had no eyes" is a story written by
(A) Leo Tolstoy
(B) Mackinlay Kantor
(C) Bonnie Chamberlain
(D) Ruskin Bond 
Answer: B

97. Identify the wrong pair from the options given below :
(A) Rabindranath Tagore Gitanjali
(B) H. W. Longfellow Snake
(C) Annie Louisa Walker Women's Rights
(D) William Shakespeare Much Ado About Nothing
Answer: B

98. In the story "The Mark of Vishnu" by Kushwant Singh a Phannyar is a ______
Choose the correct answer from the options given below :
(A) a lady-bird
(B) frog
(C) centipede
(D) snake
Answer: D

99. Match the characters with relevant story title:
(a) Djinn                 1. The Lottery Ticket
(b) I van Dmitritch 2. The open window
(c) Sue                    3. How the camel got its hump
(d) Mrs. Sappleton  4. The last leaf
      (a) (b) (c) (d)
(A) 3   1   4   2
(B) 1   3   4   2
(C) 2   1   4   3
(D) 4   2   3   1
Answer: A

100. Who made this famous statement? "Owning things is human, sharing them is divine"
(A) Douglas Malloch
(B) Oscar Wilde
(C) Ruskin Bond
(D) Dr. A.P.J. Abdul Kalam 
Answer: B

Click to comment