TNPSC: General English for all competitive Exams - 7

41. Who among the following is the porter figuring in "To the land of snow"?
(A) Prathip
(B) Praveen
(C) Lalchand
(D) Laxmi
Answer: D

42. In The Merchant of Venice, in the line, 'Therefore, lay bare your bosom',  Here, Your refers to
(A) Antonio
(B) Bassanio
(C) Shylock
(D) The duke 
Answer: A

43. Pangolin figures in
(A) The Ant Eater and The Dassie
(B) Swami and the sum
(C) The Neem Tree
(D) The Wooden Bowl
Answer: A 

44. Judge, 0 you gods, how dearly Caesar lov'd him! This was the most unkindest cut of all; Who is referred to as "him" here?
(A) Antony 
(B) Caeca
(C) Brutus 
(D) Lepidus
Answer: C

45. Rabindranath Tagore's works are originally written in
(A) Hindi 
(B) Bengali
(C) English 
(D) Kannada
Answer: B

46. Which of the following characters figures in Guy de Maupassant's 'Two Friends'?
(A) Johnsy
(B) Sauvage
(B) Sue
(D) The Cornish Ogre
Answer: B

47. Identify the poet who wrote the following line: "If you can't be the sun, be a star".
(A) Douglas Malloch
(C) William Wordsworth
(B) Tennyson
(D) Robert Frost 
Answer: A

48. Match the following characters in Column A with the story titles in Column B and Select the correct answer from the options given :
    Column A     Column B
(a) Masha      1. Two friends
(b) Behrman    2. The open window
(c) Moris sot  3. The last leaf
(d) Vera       4. The lottery ticket
   (a) (b) (c) (d)
(A) 3   4   2   1
(B) 4   3   1   2
(C) 2   1   4   3
(D) 1   2   3   4
Answer: B

49. Who wrote the poem "No Men are Foreign"?
(A) Brian Patten
(C) Kamala Das
(B) David Roth
(D) James Kirkup
Answer: D

50. The use of ________ sprays has led to the increase of Chloro Fluro Carbon in the atmosphere. Fill out the blank by choosing the right option given below.
(A) Freyan
(B) Asthalin
(C) Aerosol
(D) Methane 
Answer: C

Click to comment