TNPSC - Match the following Words / Phrases - 1

1.           A                                  B
     a. Annoy                  1. Knock Down
     b. Cogitate               2. Think
     c. Demolish              3. Irritate
     d. Notice                  4. Attention

Answer: a-3, b-2, c-1, d-4

2.           A                                  B
     a. Efficient                 1. Depression
     b. Gloom                   2. A Journey for pleasure
     c. Jaunt                     3. Highest Point
     d. Peak                      4. Competent

Answer: a-4, b-1, c-2, d-3

3.           A                                  B
     a. Essential                1. Big and Strong
     b. Hefty                     2. Demand Force fully
     c. Insist                     3. Important
     d. Miffed                    4. Annoyed

Answer: a-3, b-1, c-2, d-4

4.           A                                  B
     a. Pilfer                      1. A long search
     b. Quest                     2. Steal in Small Quantities
     c. Terrific                   3. Permission
     d. Sanction                4. Great, Wonderful

Answer: a-2, b-1, c-4, d-3

5.           A                                  B
     a. Windfall                1. A long search
     b. Quest                   2. Steal in Small Quantities
     c. Terrific                  3. Permission
     d. Sanction               4. Great, Wonderful

Answer: a-2, b-1, c-4, d-3

6.        A                              B
a. Rail                           1. Accuracy
b. Abrupt                      2. Complain Against
c.  Precision                  3.  Send Away
d. Banish                      4.  Sudden

Answer: a-2, b-4, c-1, d-3

7.       A                              B
a. Cheer                   1. Destroy
b. Eradicate              2. Profit
c.  Gain                    3. Shout in joy
d. Fable                    4. A story

Answer: a-3, b-1, c-2, d-4

8.        A                              B
a. Visage                   1. Severe
b. Acute                    2. Clearly Expressed
c. Bliss                      3. Face
d. Explite                  4. Happiness

Answer: a-3, b-1, c-4, d-2

9.        A                              B
a. Ville                 1. Explode
b. Burst                2. Natural Product
c.  Yield                3. Disgusting
d. Awful               4. Unpleasant

Answer: a-3, b-1, c-2, d-4

10.        A                              B
a. Ailment               1. Sorrow
b. Bifurcate             2. Illness
c. Woe                    3. Divide into two
d. Elapse                 4. Pass

Answer: a-2, b-3, c-1, d-4

Click to comment